amsterdam bijlmer food collective catering verenigde foodondernemers amsterdam zuidoost roots radics
Neem contact op
amsterdam bijlmer food collective catering verenigde foodondernemers amsterdam zuidoost roots radics

Samen delen wij onze passie voor koken en die delen we graag met u!

De Verenigde Foodondernemers Zuidoost krijgen support van ZO=ZUIDOOST
amsterdam bijlmer food collective catering verenigde foodondernemers amsterdam zuidoost roots radics
amsterdam bijlmer food collective catering verenigde foodondernemers amsterdam zuidoost roots radics

Roots Radics Brewing Company

Lloyd Held

● Diverse Carribisch-surinaams geïnspireerde frisdranken, bieren en Seltzers

● Diverse Carribisch-surinaams geïnspireerde frisdranken, bieren en Seltzers

“Nature’s best and
forget the rest”

Lloyd Held | Roots Radics Brewing Company
1
Hoe ben je begonnen?
2
Waar ligt je passie?
3
Wat is je droom voor de toekomst?

“Zoals gezegd ligt mijn passie in de eerste plaats bij het experimenteren met de beste natuurlijke ingrediënten om kwalitatief hoogstaande en originele producten te creëren. Naast het gemberbier waar het ooit mee begon maak ik inmiddels naast verschillende alcoholvrije dranken ook Seltzers en bieren. Daarop kies ik altijd voor kwaliteit, en niet voor de goedkoopste ingrediënten of wat misschien het beste verkoopt. Daar bedoel ik mee dat bijvoorbeeld drankjes in allerlei felle kleuren misschien wel goed kunnen verkopen, maar ik geen chemische of andere toevoegingen ga doen aan mijn producten om dat te bereiken.

En daarnaast is er het ondernemen zelf. Ik ben al 30 jaar ondernemer, in verschillende branches. De drang om te ondernemen en nieuwe dingen op te zetten heeft er altijd ingezeten.”

“Ik zou heel graag een eigen proeflokaal hebben waar ik mijn drankjes kan schenken en bijpassende hapjes kan aanbieden, en mensen kan laten genieten van wat ik maak. En misschien op termijn wel een soort franchise opzetten met een dergelijk concept. Daarbij zou ik heel graag ook iets doen voor anderen, door met mensen te werken die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Niet alleen zodat ze
kunnen werken, of dat nou in de bediening is of bij het bottelen, maar ook echt om hen het ambacht te leren. Want dat is het, een ambacht!”

“Het brouwen van gemberbier heb ik van huis uit al meegekregen. Mijn ouders en grootouders deden dat ook al. Vanaf dat ik een jaar of 8 was ben ik daarmee gaan helpen, met schoonmaken de gember raspen… we hadden toen nog geen blenders, dus dat moest allemaal met zo’n oude rasp. Dan moest je er zeker van zijn dat je nagels kort waren, want anders liep je het risico naast de gember, ook je nagels stuk te raspen!

Rond 2013 begon ik met brouwen voor verjaardagen en feestjes van bekenden. Toen zeiden anderen ‘waarom ga je dit niet verkopen?’. Na een tijd spelen met het idee en experimenteren ben ik in 2017 begonnen met Roots Radics. Ik wilde eerst m’n recept perfectioneren, en een echt uitgesproken smaak creëren. Veel van de dranken die op de markt zijn, en ook veel van het gemberbier, zitten vol kunstmatige toevoegingen, en allerlei concentraten. Ik wilde 100% natuurlijke ingrediënten gebruiken, en daarmee de meest pure en eerlijke producten maken. ‘Nature’s best and forget the rest’ zeg ik altijd maar!”

Catering laten verzorgen?

Een evenement waarbij de catering nog niet wordt verzorgd? De verenigde foodondernemers van Zuidoost staan voor je klaar, om de catering op jouw evenement onder handen te nemen. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

amsterdam bijlmer food collective catering verenigde foodondernemers amsterdam zuidoost roots radics
Offerte aanvragen